Tooling voor Webinars

Zo ging de Bibliotheek Zoetermeer van offline naar online.

Weprocess hielp de Bibliotheek Zoetermeer met het opstellen van een digitale visie voor 2020/2021, n.a.v. de corona crisis. We bekeken samen met hen wat hun digitale visie is, welke processen hierbij horen en welke tools hiervoor nodig zijn.

De uitdaging

En ineens was daar begin 2020 ‘Covid19’. De Bibliotheek Zoetermeer was op zoek naar een tool die hen kon helpen om hun programma van offline naar online te brengen. 

De aanpak

Er was weinig tijd om te ‘zoeken’ naar een tool, aangezien er snel gehandeld moest worden. We waren vooral op zoek naar een tool die veilig zou zijn en die gebruikt kon worden om te streamen, workshops en lezingen te geven.  Randvoorwaarde 1 was veiligheid. Er is daarom gekozen om te gaan werken met ‘Newrow’. We hebben door middel van ‘learning by doing’ de tool geïmplementeerd er verder uitgezet binnen de Bibliotheek.

Over de klant

Bibliotheek Forum Zoetermeer is de grootste publieke en culturele instelling in Zoetermeer. Wij hebben een missie geformuleerd en een visiebepaling voor de lange termijn gemaakt. Wij staan voor een inclusieve samenleving. Met andere woorden, een samenleving waarin alle mensen erbij horen en mee kunnen doen. Wij ondersteunen mensen bij hun ontwikkeling en helpen ze om mee te doen in de maatschappij. Wij verbinden mensen, organisaties en kennis met elkaar. 

De Bibliotheek biedt een laagdrempelijke en centrale ontmoetingsplek, dichtbij huis, en voor iedereen. We dragen bij aan de ontwikkeling en het welzijn van Zoetermeerders. Dat doen we door collectie, informatie, deskundigheid en verbinding in te zetten. We doen dat vanuit drie pijlers: het Forum, de wijkdienstverlening en de Bibliotheken op School.

Wil jij ook sneller & efficiënter gaan werken?

Weprocess ondersteunt bedrijven in het hele proces; van analyse tot data optimalisatie. Wij helpen je om jouw bedrijf sneller, efficiënter en wendbaarder te maken.

Neem vrijblijvend contact op via:
Of laat jouw gegevens achter en wij bellen jou.

Meer cases.

Een greep uit onze cases.