EDI SaaS Tooling

EDI Kostenbesparing van zeker € 25.000,- per jaar.

Hoe kun je een oude omslachtige EDI inrichting omzetten naar een standaard die zorgt voor efficiëntie en schaalbaarheid? Huidige koppelingen zijn vaak duur en worden op maat gemaakt. Dit kost erg veel tijd en geld. Voor onze klant Cemex Trescon B.V. bedachten we een oplossing in 6 cruciale stappen.

De uiteindelijke oplossing Transus, een SaaS tool waarbij je voor een klein bedrag per maand onbeperkt EDI berichten kan uitwisselen met klanten. Transus maakt de koppeling, waardoor je geen kosten meer hebt voor consultancy of developers die een op maat gemaakte koppeling moeten maken.  De klant is van  +/- € 3000,- per koppeling naar een abonnement van € 150,- per maand gegaan.

De uitdaging

Door de komst van een nieuw ERP systeem moest de klant op zoek naar een simple oplossing om klanten snel te koppelen op nieuwe EDI. De oude manier was omslachtig, vergde veel maatwerk en kostte hierdoor enorm veel tijd en geld.

De aanpak

  1. Huidige koppelingen geanalyseerd
  2. Bepalen randvoorwaarden van de tool zelf vanuit perspectief van de klant
  3. Bepalen randvoorwaarden van de tool vanuit perspectief van de klant van de klant
  4. Finale lijst randvoorwaarden
  5. Zoektocht naar passende tool
  6. Implementatie

Over de klant

Cemex Trescon B.V. is dé one-stop-shop voor facilitaire en hygiënische producten, disposables en diensten. Dagelijks worden hun producten gebruikt op de werkvloer van onder andere de gezondheidszorg, de voedingsindustrie en de facilitaire dienstverlening. Daarnaast leveren ze ook aan supermarkten, horecagelegenheden, wellness centra, automotive, offshore organisaties en land- en tuinbouw.

Hier is ruimte voor een quote of review van de klant. Op deze plek is ruimte voor een quote of review van de klant. Hier is ruimte voor een quote of review van de klant. Op deze plek is ruimte voor een quote of review van de klant. Hier is ruimte voor een quote of review van de klant. Op deze plek is ruimte voor een quote of review van de klant.

Wil jij ook sneller & efficiënter gaan werken?

Weprocess ondersteunt bedrijven in het hele proces; van analyse tot data optimalisatie. Wij helpen je om jouw bedrijf sneller, efficiënter en wendbaarder te maken.

Neem vrijblijvend contact op via:
Of laat jouw gegevens achter en wij bellen jou.

Meer cases.

Een greep uit onze cases.