Implementatie centrale ERP-systeem Hygos Group

De Hygos Group bestaat uit zo’n 17 groothandels in Nederland, Duitsland en Roemenië en is nog steeds groeiende. Dat begon allemaal met Cemex (voorheen Cemex Trescon) een groothandel in hygiene artikelen, waar wij in 2019 betrokken waren bij de implementatie van AFAS hun nieuwe erp-systeem. In 2020 ging Cemex live met AFAS en in 2021 kwam de vraag of we nog 4 bedrijven onder de Hygos vlag wilde integreren, zodat dit systeem een centraal erp-systeem kon worden voor de Hygos Group. 

In 2021 haalden wij 4 bedrijven van Hygos Group over naar het centrale erp. Hierdoor deelden zij centraal alle artikelen, debiteuren en crediteuren. Het gevolg? 

  • Meer inzicht in omzet en lasten 
  • Minder kosten en meer efficiëntie 
  • Een set aan standaarden qua werkwijze voor al deze bedrijven 
  • Personeel van verschillende vestigingen kunnen elkaar nu opvangen 
  • Centralisatie van administratie 

Maar dat niet alleen, ook het warehouse management systeem dat bij Cemex gebruikt werd, werd naadloos geïntegreerd bij twee van deze 4 Hygos vestigingen. Door centralisatie van het erp-systeem, worden ook andere aanverwante digitaliserings opties mogelijk voor andere vestigingen. De werking ervan is al getest en zij kunnen zo van alle voordelen genieten.  

De kracht van dit project

"Sneller digitaliseren door middel van standaarden"

Door het implementeren van meerdere bedrijven in een AFAS omgeving heeft Hygos niet alleen meer inzicht in kosten en omzet, maar kan er ook flexibeler omgegaan worden met de inzet van personeel. Zo wordt de administratie voor een aantal bedrijven nu al centraal gedaan, kan een inkoper bestellen voor al deze bedrijven en kunnen wij als Weprocess goed support leveren in een voor hun ontworpen servicedesk op AFAS Insite, omdat we weten hoe al deze bedrijven werken. Dat vermindert ook de kosten voor de klant en vergroot efficientie.

Wij over het project

Het centraliseren van de bedrijven onder de Hygos vlag naar een centraal ERP-systeem, geeft hen de mogelijkheid om data te delen, standaarden te vormen en samen te groeien. En dat past precies bij de slogan van deze mooie groep 'Sharing Ambition'.

Marloes de Ruiter - Weprocess

Meer weten?

Andere projecten

Weprocess is een groep van enthousiaste IT & technische e-commerce professionals die niets liever doen dan mooie, duurzame en schaalbare projecten neerzetten. 

Benieuwd? 

Implementatie centrale ERP-systeem Hygos Group

De Hygos Group bestaat uit zo'n 17 groothandels en is nog steeds groeiende. Wij hielpen hen bij de implementatie van AFAS als centraal erp-systeem.

Launch nieuwe website Cemex

Cemex maakte gebruik van een maatwerk webshop die niet bracht wat zij wilden. Zij gingen van een op maat gemaakte Magento module, naar een schaalbare SaaS oplossing...

Contact

Heb je een vraag?

Of wil je iets met ons delen?
Neem contact op via onderstaande gegevens of vul het formulier in.