Launch nieuwe website Cemex

Cemex maakte gebruikt van een Magento webshop, gekoppeld met hun erp-systeem. Omdat zij een duidelijke digitale ambitie hebben, bleek de Magento module niet schaalbaar voor de toekomst. Niet alleen vanwege de kosten, maar ook vanwege de hoge mate van development om de shop wel toekomstproef te maken. Dat kan anders, en dus hielpen wij hen bij de launch van hun nieuwe website, waarbij zij gebruik gemaakt hebben van het e-commerce platform van Cloudsuite. 

We hebben binnen 4 maanden een nieuwe webshop gelanceerd, inclusief koppelingen voor automatische orderverwerking met het erp-systeem AFAS. Omdat wij hen ook al hielpen bij de vorige webshop, was het voor ons vrij gemakkelijk om in AFAS de ‘stekkers’ te maken, waarop Cloudsuite kon aansluiten om klantinformatie, productdata, voorraden en prijzen op te halen. Ook hielpen we bij het inrichten van de pagina’s, het testen van de webshop, het opstellen van FAQ’s en trainen van medewerkers en nazorg na launch van de webshop. Hierbij werkten wij nauw samen met het ‘webshop team’ van Cemex zelf. 

Door deze samenwerking en onze ervaringen hebben we snel en efficient een livegang kunnen verzorgen, waardoor Cemex nu een webshop heeft waar zij goed mee kunnen groeien. 

IsCi_04-05-22_MG_3937
IsCi_04-05-22_MG_3978

Waarom Cloudsuite?

"Een goede SaaS oplossing voor B2B E-commerce"

CloudSuite levert een mooi e-commerce product als SaaS oplossing. Deze 'Software as a Service' voldoet aan de standaarden die wij willen leveren aan onze klanten en worden regelmatig voorzien van updates die gelden voor al hun klanten. Daarnaast zijn zij goed ingespeeld op de B2B groothandel branche, wat echt wel een must voor ons was.

Wij over het project

De Cloudsuite module werkt erg 'plug & play'. Na de inrichting hebben we met samen met een team vanuit Cemex veel getest en medio april deze nieuwe shop gelanceerd. We zien nu al dat klanten positief reageren, enthousiast zijn en dat er meer bestellingen via deze shop binnenkomen.

Stephan Reterink - Project Medewerker E-commerce

Meer weten?

Andere projecten

Weprocess is een groep van enthousiaste IT & e-commerce professionals die niets liever doen dan mooie, duurzame en schaalbare projecten neerzetten. 

Benieuwd?

Weprocess ondersteunt de Hygos Group in digitalisering

Weprocess ondersteunt de Hygos Group als centraal IT & e-commerce team in digitalisering en automatisering van hun processen en vestigingen. Wil je meer weten over de Hygos Group?

Meer over Hygos >

Onze samenwerking met de MKB Digiwerkplaats

Weprocess ondersteunt projecten van de MKB Digiwerkplaats als experts. De MKB Digiwerkplaats koppelt studenten en projecten aan ambitieuze ondernemers.

Bekijk project >

Contact

Heb je een vraag?

Of wil je iets met ons delen?
Neem contact op via onderstaande gegevens of vul het formulier in.